söndag 28 september 2008

TV

TVn är på plats! :D
Underbara Erika/Karin lånar ut den. Tack tack!

Fast jag måste ju erkänna att jag inte hittade något direkt vettigt att titta på igår. Är det så bra att ha TV egentligen?
Det är väl ändå bra att följa med i nyheter och så, men resten av all skit som visas? Behöver man det?

Egentligen tror jag att mycket av all "kul" elektronisk utrustning som man kan skaffa sig i och med den välfärd som tidigare generationer byggt upp bara skapar stress.

4 kommentarer:

Granlund sa...

Där tror jag faktiskt du har rätt. När jag var yngre så hade jag ingen dator, tittade sällan på tv och tv-spel var en våt dröm. Stress var något som inte fanns i tillvaron och allt var frid och fröjd. :)

Anonym sa...

Håller verkligen med... Själv skulle jag behöva en datorfri månad (eller flera) tror jag, det är så lätt att fastna och tiden bara försvinner när man skulle kunna lägga den på något annat som är mera värdefullt.
En bra grej med en tv är ju i och för sig att du kan koppla in en dvd och titta på film, det är ju inte helt fel.

Åke sa...

Det där lät bara deprimerande och jag anser att det är felaktigt.

Jag anser att stressnivån är den samma oavsett tekniknivå. TV är lika påtvingande och stressande som böcker, en dator är svår att jämföra med tidigare teknik då den representerar så många olika medier men det är ändå bara en iteration på tidigare existerande delar av vår vardag (nöje, arbete, utveckling, etc.).

Personligen blir jag mer stressad över att jag inte hinner läsa så mycket som jag vill än att jag skulle missa något på TV.

Anonym sa...

Du kan va lugn Lisa! Den TV:n är inte van vid så mkt användande, så ingen stress här inte. Den var mest sällskap till morgongröten. Annars lyssnade vi på musik, jag & tv:n.
Men, har testat det här med att vara utan tv. Är snart inne på 4:e månaden. Och efter en noggrann utvärdering så är jag för en tv-apparat. Så trots att den tar upp 3kubikmeter, så är det värt det! :)